دسته‌ها
دیدنی - خوندنی

فرق روغن پالم و روغن آفتابگردون چیه؟!

روغن آفتابگردان به اندازه روغن پالم خطرناک است

فکر کنم تابستون ۹۳ بود که «روغن پالم» تو ایران جنجال درست کرد و یه‌دفه کل مردم نُچ نُچ کنان به فکر سلامتی‌شون افتادن و فکر کردن که تا حالا سرشون کلاه رفته و به‌جای شیر و بستنی، روغن پالم می‌خوردن و روغن پالم چیه؟! یه روغن صنعتی که به درد ماشین‌آلات می‌خوره نه بدن آدمیزاد…

شاید تصورشون این بود که پالم یه چیز عجیب غریبه که لابد مث روغن موتور ماشینه! اما پالم – Palm یعنی نخل! و روغن پالم از مغز میوه‌ی نخل گرفته می‌شه! یعنی یه روغن گیاهیه!

خب پس مشکل چیه؟ چرا به روغن گیاهی پالم، می‌گن روغن صنعتی؟ مسئله این‌جاس که هر روغن گیاهی رو نمی‌شه خورد! بعضی از این روغنا مصرف آرایشی-بهداشتی دارن و بعضیاش تو صنعت استفاده می‌شن. جدیدی‌ها می‌گن روغنی که چربی‌های اشباع‌شده‌ی بالایی داشته باشه برای بدن ضرر داره و سنتی‌ها می‌گن آدم باید روغنی رو بخوره که با طبع بدن سازگار باشه.

طب سنتی‌ها می‌گن روغن سرد برای «صنعت» و روغن گرم برای «بدن» مناسبه. جالبه که بگم از نظر اونا، روغن آفتابگردون به خاطر طبع پاییزی و سردی که داره، برای بدن مضره. متوجه شدید؟! یعنی از نظر طب سنتی، روغن آفتابگردون -به‌خودی‌خود چه توش پالم باشه چه نباشه- روغن صنعتیه و آدمیزاد نباید اون رو بخوره.

صحبت اینه که چربی گرم تو سرما سفت می‌شه و چربی سرد تو گرما. چون بدن آدم گرمه، باید روغن گرم بخوره وگرنه روغن سرد که بیاد تو بدن، سفت می‌شه و می‌ماسه. کبد چرب از همین‌جا درست می‌شه. دمای کبد بالاس؛ روغن آفتابگردون و ذرت و کلزا و روغن نباتی که طبع سرد دارن رو می‌خوریم، این چربی‌ها می‌رن دور کبد رو می‌گیرن و کبد چرب به وجود می‌آد.

به عبارت دیگه، ما همه‌ی حواسمون به روغن پالمه و اون رو صنعتی می‌دونیم؛ در صورتی که روغن آفتابگردون که سال‌ها داریم می‌خوریمش هم روغن غیرخوراکی به حساب می‌آد!! مث اینه که یه نفر ۲۰ سال تو یه خونه خرابه زندگی کنه، بعد بفهمه که یه پنجره از خونه کج شده و افتاده! برای اون پنجره، کلّی غصه بخوره و بگه بدبخت شدم و خونه‌خراب شدم و… ماها یه عمره روغن آفتابگردون (که غیرخوراکیه و به درد صنعت می‌خوره) رو خوردیم و مریضی‌های قلبی-عروقی و کبد چرب و … گرفتیم؛ حالا دو سه ساله غصه‌ی روغن پالم رو می‌خوریم!!

اما روغن‌های گرم که برای بدن مفیده، ایناس: روغن کنجد، روغن زیتون، روغن دنبه و…

دو تا چیز هم باید تو حاشیه بگم:

* چند سالی هست که این حرفا زده شده و کم‌کم روغن کنجد داره تو مردم جا می‌افته، ولی اون کسی که بیش‌تر حرف روغن کنجد رو می‌زد (دکتر روازاده) دو ساله حرفش رو عوض کرده و می‌گه روغنی که مستقیم از دونه‌ی کنجد گرفته بشه، خوراکی نیست؛ باید کنجد تبدیل به ارده بشه؛ بعد، از ارده، روغن گرفته بشه؛ یعنی روغن ارده کنجد. الله اعلم!

* چند دهه روغن جامد خوردیم تا این‌که همه فهمیدن سمّ مهلکه؛ بعد روغن مایع اومد و گفتن این ضررش کم‌تره؛ ولی به جای روغن مایع به‌درد‌بخور، روغن آفتابگردون و ذرت تولید شد. مطمئن باشید روغن کنجد رو هم به گند می‌کشونن! جوری که چند سال دیگه آفتابگردون کلاً از بازار حذف می‌شه؛ اما روغنی که به اسم کنجد خواهیم خورد، هرچیزی توش خواهد بود به غیر از روغن کنجد!

  • من تخصصی تو این چیزا ندارم، مطلب بالا هم یه نوشته‌ی علمی و تحقیقی نیست. فقط نوشتم تا چیزایی که به گوشم خورده بود، به گوش شما هم بخوره.
روغن پالم یا روغن موتور اتومبیل؟!
روغن آفتابگردون هم مث روغن پالم، کاربرد صنعتی داره! کاریکاتور باید اصلاح بشه!!

برچسب‌ها: ماجرای روغن پالم در ایران، چرا روغن پالم صنعتی است، روغن آفتابگردان غیرخوراکی است، روغن آفتابگردان تفاوتی با روغن پالم ندارد، روغن ارده کنجد، روغن‌های پاییزی، طبع روغن‌ها، روغن سرد و گرم، کاریکاتور درباره روغن پالم، شیر عامل سکته و سرطان!،‌ از روغن جامد تا روغن کنجد، روغن های غیرخوراکی و صنعتی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + سه =