شبکههای اجتماعی و اپهای پیامرسان یه خوبی بزرگ دارن؛ اونم اینه که با اونا میشه شایعه و دروغ رو خیلی راحت به گوش همه رسوند!
اسمش روشه: شایعه! یعنی با انتشارش یه گروهی ضربه میخورن و به حیثیت و آبروشون لطمه وارد میشه.
وقتی شایعهها رو تو تلگرام میبینم انقدر ساختارشون به هم شبیهه که فکر میکنم همهی اینارو یه نفر نوشته!!
اکثر متنهای شایعه، خیلی ساده و دور از پیچیدگیان، پر از غلط و غولوطهای املایی هستن، آداب نگارشی توشون رعایت نشده (حتی نقطه و کاما بلد نبوده بذاره! یا مثلاً همهی فعلها رو اینطوری نوشته: میبینند، میروند؛ به جای میبینند، میروند و…) از طرفی، بعضی از متنها خیلی درهم و توهمه و حتی زورش اومده یه اینتر بزنه بره خط بعدی بقیهش رو بنویسه!! در کل جوری هستن که آدم تصور میکنه یه کمسواد دانشگاه نرفته، این متنها رو نوشته.
یه خصوصیت مشترک دیگه تو خیلی از اونا اینه که ملتمسانه از مخاطب میخوان این پیام رو منتشر کنه و جالبه که مردم بدون اینکه مطمئن باشن این متن درسته، بدون اینکه بدونن منبع این حرف کجاس، بدون اینکه فکر کنن قصد شایعهکننده از نوشتن این متن چی بوده، به درخواستش گوش میدن و پست رو برای بقیه فوروارد میکنن.
اما راه نابود کردن زندگی آدما اینه که یه خبر محرّک و احساسی دروغ مثلاً درباره شیوع یه بیماری، خطرهای احتمالی برای مردم، ورود تروریستها به ایران، مطالب سیاسی مثلاً گفته نشده و سرّی و … بنویسید و زیرش یه شماره تلفن و آدرس بذارید و بگید برای اطلاعات بیشتر به این شماره زنگ بزنید!!
از این نمونهها خیلی زیاد اتفاق افتاده. مثلاً یه مطلب دروغ درباره انتشار ایدز به وسیله آش نذری (!) نوشتن، بعد زیرش نوشته دکتر فلانی از بیمارستان فلان پاسخگوی سؤالات احتمالی شماس. خب، این شماره مال دکتر فلانی نیس!! مال یه بنده خداس که شایعهکننده باهاش خصومت شخصی داشته!
مثلاً من با شما مشکل دارم، میآم یه متن الکی ولی احساسی و تحریک کننده مینویسم، شمارهی تورو میذارم زیرش و میگم مردم تورو خدا برای اینکه بقیه هم متضرر نشن این پست رو منتشر کنید. در ضمن اگه سؤالی دارید با این شماره تماس بگیرید!!
تو این حالت مجبور میشی خط موبایلت رو عوض کنی!! چون انقدر بهت زنگ میزنن و در جواب میگی من دکتر و کارشناس نیستم و اصلاً خبر ندارم برای چی بهم زنگ میزنید، که خسته میشی و میری یه سیم کارت دیگه میخری!
با یه کم خلاقیت میشه راههای بهتر و مؤثرتری برای ضربه زدن به آدما و نابود کردن زندگیشون پیدا کرد. پس همین الآن بجنبید که فردا دیره!! حتی میشه یه کارخونه یا بانک یا برند معتبر رو با این روش زمین زد!! چی از این بهتر؟!
قبلاً هم کانال سایت شایعات رو معرفی کردم. پیشنهاد میکنم قبل از ارسال پستهای تلگرامی به دیگران، اول کانال شایعات رو ببینید.
برچسبها: نحوه ضربه زدن شایعات به زندگی افراد، وقتی شایعهپراکنی زندگی خصوصی اشخاص را مختل میکند، چرا در پستهای تلگرامی شماره موبایل و منزل دیده میشود؟ چرا نباید هر مطلبی را برای دیگران ارسال کرد، ضررهای شبکههای اجتماعی، مضرات استفاده از نرم افزارهای پیام رسان